Haber

Ev Sahibi ve Yakınları Kiracı Polisi Dövdü: Silahını Alıp Sokak Ortasında Linç İstediler

Mardin’de kira artışını kabul etmeyen polis memuru TY, silahını zorla alan ev sahibi Mehmet Metin Tekin ve yakınları tarafından darp edildi.

Olay, 6 Eylül’de Kızıltepe ilçesi Yenikent Mahallesi’ndeki bir apartmanda meydana geldi.

Yüksek kira artışını kabul etmeyen polis memuru TY ile güvenlik görevlisi ev sahibi Mehmet Metin Tekin arasında uzun süredir devam eden gerginlik, tartışmaya yol açtı.

Tekin’in yakınları arasında çıkan tartışmanın ardından olay kavgaya dönüştü. Bir grup akrabasının saldırısına uğrayan polis memuru TY’nin silahı zorla alındı.

Olay yerine gelen polis, komşusu C.Ö.’yü buldu. ve çevredekilerin yardımıyla kurtarılan TY şikayetçi oldu.

Cep telefonu kamerasına kaydedilen olayın ardından ev sahibi Mehmet Metin Tekin, grubun MT’si Fatih Tekin, Niyazi Tekin, Lokman Tekin ile güvenlik görevlileri Nizamettin Tekin ve Tahsin Tekin gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden MT, yapılan incelemenin ardından serbest bırakılırken, Mehmet Metin Tekin ve diğer 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İfadesinde, aralarında ev sahibinin de bulunduğu grubun yaklaşık 15 dakika boyunca saldırıya uğradığını belirten TY, şunları anlattı:

  “İki grubun ortasında kaldım. Evime dönmek istedim ama yolu kapattıkları için yapamadım. Kaçma şansım yok. Daha sonra yerdeyken bana saldırdılar ve yaklaşık 15 dakika boyunca beni dövdüler. Yerdeyken ‘Kurtarın beni, linç ediliyorum’ diye bağırdım.

Bu sırada belimden silahı almaya çalıştılar. Silahımın kılıf mekanizmasını bilmedikleri için kılıfını kırıp silahımı aldılar. Silahımın mermi yükleme sesini duydum. Gerçek Mehmet Metin’in kafama nişan aldığını gördüm. Sesimi duyan komşum BY ve eşi LY beni kurtarmaya geldi. Daha sonra polis komşum C.Ö.’nün yanına geldi. Beni kurtarmaya geldi. Komşum C.Ö.’yü de dövdüler. C.Ö.’ye ‘Silahımı çaldılar, dikkatli ol’ dedim. CO Bizi korumak için hizmet silahını çekti. Sonra küme beni kaldırdı.

Evin sahibi Mehmet Metin, evine kaçtı. Bu sırada dışarıda silah sesleri duydum, dışarı çıktım. Bu kişiler, “Bu olay burada kapanmadı, şimdi gidin istediğiniz savcıya, hakime şikayet edin” diyerek bizi tehdit etmeye devam ettiler. Olay yerine polis ekipleri geldi ve insanlar dağıldı.’

haber-bodrum.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu